Novi šef struke OKK Sloboda Tuzla

"Želimo afirmisati par mladih igrača i plasman u Ligu 6"

J. Duvnjaković

Košarkaši tuzlanske Slobode prije par dana počeli su sa pripremama za narednu sezonu. Tuzlaci prvi dio priprema obavljaju na stadionu Tušanj, te u dvorani Mejdan, a ekipa našeg portala razgovarala je sa šefom stručnog štaba Vladom Mićanovićem.

Novi šef stručnog štaba tuzlanske ekipe istakao je da je primarni cilj ove sezone plasirati se u Ligu 6, te asfirmisati par mladih igrača.

"Primarni cilj je plasirati se među šest ekipa u Ligi 12 da bismo ostvarili plasman u Ligu za prvaka. Pored toga sebi smo postavili još jedan cilj, a to je afirmacija mladih igrača", za SportSport.ba je izjavio šef stručnog štaba tuzlanske Slobode.

"Što se tiče rostera mogu reći da je isti gotovo kompletiran. Naravnom tokom priprema ćemo procijeniti da li nam treba još neki igrač, ali mislim da s ovim rosterom možemo ostvariti svoje ciljeve. Odigrat ćemo pet-šest prijateljskih susreta tokom priprema kako bismo što spremniji dočekali početak prvenstva", dodao je Mićanović.

Na kraju dodajmo da je redove Slobode pojačao Mihailo Sekulović, crnogorski centar, koji je prošlu sezonu branio boje Zrinjskog.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.