KŽK Čelik dočekuje Triglav iz Kranja

Zeničanke pobjeda vjerovatno vodi na final-four

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra će u zeničkoj Areni u okviru posljednjeg 6.kola Superlige u MŽRKL-u dočekati ekipu Triglava iz Kranja. Slovenke u Zenicu dolaze s omjerom od dvije pobjede i sedam poraza, dok su domaće košarkašice na omjeru tri pobjede i šest poraza.

Zeničanke trenutno zauzimaju četvrtu poziciju, koja vodi na final-four regionalne lige, ali u posljednjem kolu moraju pobijediti Triglav, te da Radivoj Korać, koji je realno kvalitetnija ekipa savlada Kvarner u gostima.

Danas je održana i press konferencija KŽK Čelik, na kojoj su se prisutnima obratili trener Slobodan Kecman i igračica Aldijana Iriškić.

Strateg Zeničanki fokusiran je samo na sutrašnjeg protivnika i ne želi previše razmišljati o drugoj utakmici koja se igra u Rijeci.

"Sutra dočekujemo Triglav, kojeg smo savladali u Kranju, to je bila naša prva pobjeda i nekako smo od te utakmice uzeli zalet.Tamo smo odigrali jednu čudnu utakmicu, gubili smo i s 10 razlike, pa na kraju vodili s 14 poena, te uz mirnu i staloženu igru priveli utakmicu u našu korist.Mi ne smijemo podcijeniti Triglav, oni imaju par pobjeda, te nekoliko utakmica u kojima su dosta namučili kvalitetne ekipe poput Radivoj Koraća i Budućnosti. Sutra moramo imati normalan pristup, ne razmišljati o drugoj utakmici, nego savladati Triglav, a onda šta bude. Zdravstveni bilten je dobar, sve igračice su na raspolaganju, te se nadam da ćemo sutra nakon utakmice imati razloga za slavlje", kazao je Slobodan Kecman.

Vidi video!

Aldijana Iriškić 30-godišnja igračica u posljednje vrijeme podigla je svoju formu, te se sutra nada najboljem ishodu.

"U posljednje vrijeme uglavnom dobivamo utakmice koje odlučuju jedna ili dvije lopte. Nešto se napokon okrenulo i u našu korist, te nam je samopouzdanje dosta veće u odnosu na neki raniji period. Triglav ,kao što je rekao trener ne smijemo podcijeniti , veoma su mlada i brza ekipa. Mi igramo kući, te naravno da nijedan rezultat osim naše pobjede nije uspjeh", kazala je Iriškić.

Utakmica između Čelika i Triglava igra se sutra u zeničkoj Areni od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi