Zvezda korak bliže Igokei, novi poraz Cibone

ABA liga, 20. kolo

Zvezda korak bliže Igokei, novi poraz Cibone

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras kao gosti ekipu Szolnokija rezultatom 96:83 u susretu 20. kola ABA lige.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta efikasnu košarku. Zvezda je prvu dionicu riješila u svoju korist 21:19, ali je napad mađarskog tima proradio u drugoj četvrtini, koju je domaći tim dobio 30:25, te su na odmor otišli sa tri poena prednosti 49:46.

Neizvjesna košarka viđene je i u trećoj četvrtini. Timovi su se smjenjivali u vodstvu, a u posljednjih deset minuta Zvezda je ušla sa četiri poena prednosti 70:66. Serijom 11:0 Zvezda je otvorila posljednju dionicu, ali Szolnok potom uzvartio sa 10:0. Ipak, potom su oni ponovo stali i Zvezda novo serijom od 11:0 dolazi do odlučujuće prednosti, pa su na kraju došli do pobjede u ovom susretu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Igor Rakočević sa 22 poena, te Boris Savović sa 17 poena. Horvath je u domaćem timu ubacio 13 poena. Ovom pobjedom Zvezda je prišla na samo pobjedu zaostatka za Igokeom, ali naš predstavnik ima i bolji međusobni omjer.

Novi poraz u Draženovom domu doživjela je Cibona, a bolja je bila Budućnost rezultatom 73:60.

Gosti su već nakon prve četvrtine stvorili deset poena prednosti 26:16,  te su tu prednost iskusno čuvali do samog kraja, a na kraju su je i povećali na konačnih plus 13.

Mihailović je sa 23 poena predvodio Budućnost u ovom susretu, dok je kod Cibone Žižić ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.