Ronalda u finalu SP-a stavio u džep, a sada se bavi glumom

S Francuskom osvojio dva zlata

Ronalda u finalu SP-a stavio u džep, a sada se bavi glumom

Prije 17 godina je u džep stavio Ronalda i komandovao odbranom Francuske u finalu Svjetskog prvenstva u kojem su Trikolori savladali Brazil, a sada ga možete prepoznati kao doktora u filmu “The Theory of Everything”

Iako do samog finala Frank Leboeuf nije skoro nikako igrao, u finalu zamijenio Blanca koji nije mogao igrati zbog crvenog kartona. Dvije godine kasnije osvojio je i EP, a po okončanju karijere 2005. godine ”bacio” se u glumačke vode.

Najveće dostignuće u glumačkoj karijeri mu je svakako uloga doktora u filmu "The Theory of Everything" koji govori o životu Stephena Hawkinga. Takođe, Leboeuf radi i kao sportski komentator, a u slobodno vrijeme se bavi tenisom, plivanjem i boksom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti