Sarajevsko budi sjećanja

Sarajevsko budi sjećanja

Sponzorski tekst

 Za vrijeme i uoči Svjetskog prvenstva na ulicama Sarajeva zatekli su se i brojni turisti, koji su uglavnom željeli da, osim domaće kuhinje, probaju upravo Sarajevsko pivo. 

Pivo su odličnim ocijenili mnogi, među njima i Kinezi, Austrijanci, Holanđani, Mađari, Japanci..... Ukus Sarajevskog piva ostao je i prethodnih vijekova u sjećanju mnogih putnika namjernika. Sarajevsko pivo budi sjećanja, kako je na portalu Revolutionandbeer.com n

Ovaj Kanađanin opisao je kako mu, svaki put kad ga popije, Sarajevsko pivo vraća sjećanja na njegova brojna putovanja na Balkan. “U ovom pivu je istorija, te je ono stoga možda drugačije od svih ostalih na svijetu. Ovo je istinska regionalna varijanta. Nemojte napraviti grešku i porediti ga sa ostalim. Njegova aroma, ukus i miris, proizvod su istorije i individualnog karaktera koji se drugdje ne može naći. Nastalo u Pivari osnovanoj još 1864, od prave prirodne vode koju su koristili još stari Rimljani prije 2000 godina, ovo je istorijsko pivo“, napisao je W.C. Turk.

Pivara je, podsjeća ovaj Kanđanin, bila svjedok dolaska Napoleona, dva svjetska rata, četrdeset godina komunizma, pada dva velika carstva i posljednjeg rata u BiH.

„U orijentalnoj građevini u kojoj je smještena Pivara nazdravljali su i austrijski i turski i francuski i njemački, pa na koncu i NATO vojnici“, navodi, uz ostalo, kanadski novinar u ovom tekstu. Tako će i u ovom vijeku mnogi putnici namjernici, kao uspomenu iz BiH, ponijeti okus Sarajevskog piva, ali i fotografije sa djevojkama iz Zlatnih patrola Sarajevske pivare, koje su još prije početka brazilskog fudbalskog sna promovisale novu seriju rađenu za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.