126.837 ulaznica za Mundijal prodano u posljednjoj fazi

Najviše kupovali Brazilci

126.837 ulaznica za Mundijal prodano u posljednjoj fazi

Tokom prva četiri sata posljednje faze prodaje ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva 126.837 ulaznica zatraženo je od strane navijača. 

Od ove brojke 80.496 zahtjeva stiglo je od Brazilaca (63,4%), dok je ostatak od 46.341 stigao od navijača širom svijeta. Top 10 nacija iz kojih je stiglo najviše zahtjeva su: Brazil, SAD, Kolumbija, Argentina, Njemačka, Meksiko, Francuska, Engleska, Čile i Australija. 

Ulaznice koje su "zahtijevane" mogu biti plaćene samo kreditnim ili Visa debitnim karticama, a upravo je plaćanje Visa karticom osnovni metod plaćanja za Svjetsko prvenstvo 2014, a sve kako bi se FIFA uvjerila da kupci imaju dovoljno sredstava da plate ulaznice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.