"Albancima samo Obama i Evropska unija mogu pomoći"

Bivši fukcioner UEFA-e tvrdi

"Albancima samo Obama i Evropska unija mogu pomoći"

A. Beganović

Nekadašnji funkcioner Evropske fudbalske federacije, Dušan Maravić, umirio je srbijansku javnost istakavši da Albancima mogu samo pomoći američki predsjednik Barack Obama i Evropska unija.

Marević je uvjeren da će Evropska fudbalska federacija prekinuti kvalifikacijski susret između Srbije i Albanije registrovati službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

"Nepotrebno brinemo, mirno treba sačekati četvrtak i odluku UEFA-e. Poznajem delegata susreta i vjerujem da će sve biti odrađeno po pravilima. Ovaj put će pobijediti fudbal, osim ako se ne umješaju Barack Obama i Evropska unija. U tom slučaju odluka može biti političke prirode", izjavio je Maravić za srbijanske medije.

"Ovo što se desilo u Humskoj je nezapamćena politička provokacija isplanirana i dobro smišljena od strane Albanaca. Svjesno su išli na provokaciju s onom zastavom i očekujem da će susret biti registrovan 3:0 za nas, te da će Albanci biti žestoko kažnjeni", dodao je ovaj bivši funkcione UEFA-e. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.