Albanski navijači kamenovali autobus Srbije

Incident u Tirani

Albanski navijači kamenovali autobus Srbije

Albanski navijači kamenovali su večeras u Tirani autobus koji je prevozio reprezentativce Srbije od aerodroma prema hotelu u kojem će prenoćiti do polaska prema Elbasanu. 

Kako prenose srbijanski mediji, kamenje je bilo veličine šake i pogodilo je staklo na mjestu gdje je sjedio član stručnog štaba Srđan Vasiljević, a u incidentu niko nije povrijeđen. 

"Autobus je napadnut na putu od aerodroma do hotela. Pogodili su dva stakla. Sigurno smo došli do hotela gdje su nas dočekali vodeći ljudi albanske policije. Garantovali su nam da smo sigurni", rekao je glasnogovornik reprezentacije Aleksandar Bošković.

Elbasan, u kojem će biti odigran kvalifikacijski meč između Albanije i Srbije, već danima je pod opsadom. Na sigurnost će paziti 2000 policajaca, 400 redara, a tokom utakmice iznad stadiona patrolirat će helikopteri. Angažovani su i snajperisti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.