Aleksandar Jovičić naredne tri godine u Slaven Belupu

Mladi reprezentativac karijeru nastavlja u Hrvatskoj

Aleksandar Jovičić naredne tri godine u Slaven Belupu

Dino Kurbegović

Kako smo nedavno pisali, mladi reprezentativac BiH i 21-godišnji defanzivac Aleksandar Jovičić napustio je Rudar iz Prijedora, gdje mu je istekao ugovor.

Sjajni mladi stoper i standardni član U-21 selekcije pronašao je novi klub, gdje će nastaviti svoju karijeru što je i potvrdio za SportSport.ba

"Danas sam potpisao trogodišnji ugovor sa Slaven Belupom i moram kazati da sam prezadovoljan. Siguran sam da sam došao u pravi klub i prvi dojam je zaista fantastičan. Sutra ću se priključiti pripremam na Rogli, a ambicije u narednoj sezoni su borba za Evropu. Nisam žurio s novim klubom nakon što sam napustio Prijedor i ovo je sigurno korak naprijed u mojoj karijeri. Hrvatska liga je jača nego Premijer liga i na meni je sada da se nametnem i izborim mjesto u postavi, a samim time i ponovo zaslužim poziv selektora mlade reprezentacije BiH za naredne utakmice" kazao je za SportSport.ba Jovičić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Aleksandar Jovičić 21-godišnji je defanzivac, koji može igrati sve pozicije u odbrani, ali i na mjestu defanzivnog veznog. U dresu Rudara je ubilježio 39 nastupa, a za reprezentaciju BiH ima upisana četiri nastupa (Švicarska, Engleska, Kazahstan i Azerbejdžan).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi