Argentinski mediji: FIFA mrzi Messija

Žestoka suspenzija za kapitena Argentine

Argentinski mediji: FIFA mrzi Messija

E. Čaušević

FIFA je danas objavila da je Lionel Messi suspendovan na četiri utakmice zbog vrijeđanja pomoćnog sudije.

Messi je nakon pobjede Argentine protiv Čilea (1:0) prije nekoliko dana poslije utakmice vrijeđao pomoćnog sudiju jer je bio nezadovoljan njegovim odlukama u ovom meču. FIFA je objavila da je zbog toga Messi pod istragom, a nekoliko sati nakon toga da je suspendovan.

FIFA je objavila da je Messi suspendovan na četiri utakmice, te da je novčano kažnjen sa 10.000 švicarskih franaka. Ova vijest šokirala je fudbalsku javnost, posebno onu u Argentini.

Argentinski mediji su osuli paljbu po FIFA-i jer smatraju da je ova kazna previsoka. Oni su poručili da rijetko ko dobije jedan meč zbog vrijeđanja sudije, a ne četiri koliko je dobio kapiten Gaučosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi