Arsenal i Borussia kandidati za osminu finala

Predstavljamo grupu D

Arsenal i Borussia kandidati za osminu finala

Teme:

Žrijeb je tako htio, ponovo su se u grupi našli Borussia i Arsenal koji zajedno sa Napolijem vodili žestoku borbu do posljednjeg kola. Na kraju je upravo sastav iz Napulja ostao kratkih rukava. Galatasaray nije Napoli i ove sezone bi Kloppu i Wengeru trebalo biti nešto lakše, pogotovo što je četvrta ekipa u grupi Anderlechta.

Sve osim prolaska u osminu finala, za Arsenal bi bio veliki neuspjeh. Međutim, ne treba zaboraviti da je Arsenal imao velikih problema sa ekipom Bešiktaša u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Ove godine je Arsenal trošio kao nikad ranije, ali još uvijek stvari nisu posložene do kraja.

Jedan od razloga su i povrede igrača Arsenala, Debuchy je stradao posljednji, prije njega Giroud. Arsenal je izgubio dvije utakmice u pripremnom periodu, u novoj sezoni nije izgubio niti jednu. Alexis Sanchez je dobitak, Welbeck bi mogao biti. Sada Wenger mora pronaći zamjenu za Debuchyja, a niti na drugoj strani gdje je Monreal niti situacija idealna. Ozil je daleko od idealne forme, Arteta i Cazorla također. Ako bi stvari bile idealne, onda bi Arsenal mogao i dalje od osmine finala. Ako u nokaut fazi ne nalete na Bayern ili Barceloni kao što je to bio slučaj predhodnih godina.

Borussia na kraju svake sezone ostane bez jednog ili dva važna igrača ali Klopp nastavlja sa svojom ekipom držati visok intenzitet, kako u prvenstvu tako i u Evropi. Kagawa hvata pravi ritam, Immobile je tu, Hummels, neugodni  Mkhitaryan, Nuri Sahin također. Reus je povrijeđen, to je prilika da se dokaže Immobile, pa i Adrian Ramos. Ostaje pitanje mogu li se ova dva igrača prilagoditi Kloppu i njgovim zahtjevima. Sa Arsenalom bi Borussia trebala voditi borbu za prvo mjesto, ali osmina finala je realnost.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Galatasaray je sačuvao okosnicu, Sneijdera, Felipea Mela, Buraka Yilmaza, Drogbu su zamijenili Goranom Pandevom koji jeste dobar napadač ali nije Drogba definitivno. Vezni red je možda i najjača karika ove ekipe, ali ostaju upitnici pored zadnje linije. Koliko će se moći nositi kada krenu naleti Borussie ili Arsenala. Uz svoje navijače će biti neugodni u Itsanbulu, bit će puno i u Londonu i Dortmundu, vidjet ćemo hoće li to pomoći ekipi. Bivši selektor Italije Cesare Prandelli po prvi put radi van Italije. I to u vrućoj Turskoj gdje pritisak zna biti neugodan. Neće mu biti lako, jer prošle sezone je Galatasaray izbacio Juventus u grupnoj fazi.

Anderlecht je godina tu u Ligi prvaka, ali su one najbolje godine ovog kluba su daleko iza. U nekoj drugoj grupi mi možda Anderlecht na neki način predstavljao neugodnog protivnika, u ovoj realno sa ovim sastavom malo toga može napraviti. Trener Besnik Hasi je dugo na klupi Anderlecht, od 2008. godine je bio asistent, sada je dobio priliku da radi samostalno. Mladi Mitrović je napadača za kojeg se interesuju mnogi klubovi u Evropi, pa još mlađi Youri Tielemans, dok se kući u Belgiju vratio i Steven Defour iz Porta. Ipak teško je očekivati da Andrlecht može bolje u ovoj grupi od četvrtog mjesta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti