Astana izbacila Maribor iz Lige prvaka

Liga prvaka

Astana izbacila Maribor iz Lige prvaka

M. Šljivak

Fudbaleri kazahstanske Astane izbacili su Maribor iz Lige prvaka. Oni su danas na svom terenu savladali prvaka Slovenije s 3:1, te su s ukupnih 3:2 prošli u narednu fazu takmičenja.

Maribor je u Astanu stigao s minimalnih 1:0 iz prvog susreta. Međutim, to im nije bilo dovoljno, pa je prvak Kazahstana sjajnom igrom stigao do pobjede i prolaza dalje.

Poveli su domaći nakon 12 minuta igre, a za vodstvo od 1:0 pobrinuo se Dzholchiev.

Finiš prvog dijela donosi još dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je Maribor u 39. minuti preko Rajčevića izjednačio na 1:1, da bi samo četiri minuta kasnije Astana preko Canasa ponovo stigla do prednosti od 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u 58. minuti domaći tim stiže i do trećeg pogotka. Twumasi pogađa za reultat od 3:1.

Canas je u 67. minuti isključen zbog drugog žutog kartona. Imao je Maribor više do 20 minuta priliku da postigne gol koji bi ga odveo u narednu fazu takmičenja, ali u tome nije uspio.

Na kraju je Astana ostvarila pobjedu i plasman u narednu fazu takmičenja, gdje ih čeka finski prvak Helsinki

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Astana - Maribor 3:1 (Dzholchiev 12', Canas 43', Twumasi 58' / Rajčević 39')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.