Aubameyang i Gabon eliminisani sa Afričkog kupa nacija

Kamerun i Burkina Faso idu dalje

Aubameyang i Gabon eliminisani sa Afričkog kupa nacija

Fudbaleri Burkine Faso i Kameruna plasirali su se u drugi krug takmičemnja iz grupe A Afričkog kupa nacija.

Burkina Faso je u današnjem meču trećeg kola slavila protiv Gvineju Bisaua sa 2:0 i tako osigurala prvu poziciju u svojoj grupi. Oni su do vodstva stigli u 12. minuti kada je strijelac pogotka bio Nakoulma. U nastavku meča došli su do još jednog pogotka i to preko Traorea u 58. minuti. 

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Kamerun i Gabon su podijelili bodove odigravši meč bez golova. To znači da je Kamerun ostao na drugom mjestu sa pet bodova, dok je Gabon na kraju završio tek kao trećeplasirani iako su domaćini ovog takmičenja. 

Kao posljednja ekipa u ovoj grupi takmičenje je završila i reprezentacija Gvineja Bisaua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi