Aubameyang napušta Borussiju u transferu od 100 miliona eura
Foto: EPA

PSG održao pregovore s napadačem

Aubameyang napušta Borussiju u transferu od 100 miliona eura

M. Šljivak

Napadač Borussije iz Dortmunda Pierre-Emerick Aubameyang napustiće redove njemačkog velikana u ljetnom prelaznom roku.

Kako navodi France Football, Aubameyang je već u nekoliko navrata održao pregovore sa sportskim direktorom PSG-a Patrickom Kluivertom i Pariz bi trebao biti njegova nova destinacija.

Eventualni transfer na Park prinčeva bi mogao biti jedan od najvećih svih vremena. Spominje se cifra od oko 100 miliona eura, a navodno je konačan dogovor jako blizu.

Ako potpiše ugovor sa aktuelnim francuskim prvakom, 28-godišnjem Gaboncu će to biti povratak u ovu zemlju, gdje je ranije s dosta uspjeha nosio dres St. Etiennea, koji ga je i vinuo u visine.

Pored PSG-a, interes za Aubameyanga je ranije pokazivao i madridski Real. Iako je ovaj fudbaler tvrdio da mu je san igrati za Kraljeve, na kraju će, kako stvari stoje, završiti u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Aubameyang je i ove sezone u dresu Milionera iz Dortmunda zaista fantastičan. Odigrao je ukupno 40 utakmica u svim takmičenjima, a protivničku mrežu je tresao čak 34 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi