Aubameyang za trijumf Dortmunda
Foto: EPA

Bundesliga, 1. kolo

Aubameyang za trijumf Dortmunda

M. Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda pobjedom su krenuli u novu sezonu Bundeslige. Dočekali su ekipu Mainza, te su slavili pobjedu od 2:1.

Mainz nije imao mnogo šanse protiv Borussije. S dva gola Aubameyanga su imali 2:0 sve do nadoknade, kada Muto pogađa za konačnih 2:1. Wolfsburg je slavio na gostovanju kod Augsburga s 2:0, golovima Didavija i Rodrigueza. Sead Kolašinac je igrao 62 minute za Schalke, koji je poražen od Eintrachta s 1:0. Mario Vrančić je odigrao kompletan meč za Darmstadt koji je poražen kod Kolna (2:0).
Bundesliga, 1. kolo:
Koln - Darmstadt 2:0 (Risse 11', Modeste 61')
Augsburg - Wolfsburg 0:2 (Didavi 35', Rodriguez 89')
Dortmund - Mainz 2:1 (Aubameyang 17', 89'p / Muto 90+2')
Eintracht - Schalke 1:0 (Meier 13')
HSV - Ingolstadt 1:1 (Wood 30' / Hinterseer 79')

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi