Balotelli žestoko kažnjen za crveni karton

Dva meča suspenzije i jasna opomena

Balotelli žestoko kažnjen za crveni karton

E. Čaušević

Mario Balotelli obilježio je proteklo kolo u francuskoj Liguei 1 novim crvenim kartonom.

Balotelli je prošlog vikenda ranije morao pod tuš jer je dobio direktan crveni karton nakon što je prigovarao glavnom sudiji. Italijan je opsovao na engleskom, te je zbog toga zaradio svoj treći crveni karton u ovoj sezoni.

Disciplinska komisija Ligue 1 odmah je reagovala, te je nakon izvještaja sudije pokrenula istragu. Nakon nekoliko dana čekanja večeras je konačno objavljena njihova odluka.

Naime, Balotelli je dobio dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona. Ipak, ono što je gore za Italijana jeste da će svaki naredni crveni karton značiti minimalno tri utakmice neigranja. Nakon što je odluka saopštena oglasio se i njegov agent Mino Raiola.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Imam rješenje. Trebamo odrezati njegov jezik i više neće moći toliko da prigovara sudijama", rekao je Raiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi