Bastia kažnjena zbog navijačkih nereda protiv Lyona

Moraju igrati na neutralnom terenu

Bastia kažnjena zbog navijačkih nereda protiv Lyona

Teme:

Utakmicu Bastije i Lyona obilježili su navijački neredi uoči njenog početka, kada su domaće pristalice napale fudbalere Lyona na zagrijavanju.

Utakmica je počela sa 45 minuta zaostatka ali je na poluvremenu uslijedio novi napad, ovoga puta na golmana Lopeza, i utvrđeno je da su u njemu učestvovali i ljudi zaposleni u Bastiji. Utakmica nije nastavljena.

Zbog nereda je Bastia dobila kaznu Fudbalskog saveza Francuske. Ovaj klub će sljedeću domaću utakmicu igrati na neutralnom terenu i to bez prisustva navijača, za šta francuska javnost smatra da je ipak preblaga kazna za klub čiji navijači često prave nerede.

Bastiji će protivnik na toj utakmici biti Rennes (29. april), a još uvijek nije poznato na kojem stadionu će ga ugostiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi