Bayern na Olimpicu zabio sedam golova!
Foto: EPA

Roma će se dugo, dugo opravljati od poraza

Bayern na Olimpicu zabio sedam golova!

E. Škorić

Težak poraz, možda i najteži u svojoj povijesti, doživjela je večeras Roma od Bayerna. Njemački klub slavio je rezultatom 7:1!

Roma je u derbiju večeri Lige prvaka ugostila Bayern na Olimpicu. Činilo se da Rimljani nešto mogu i da naprave protiv Bavaraca obzirom na sjajnu formu u Seriji A.

No, doživjeli su potop koji će dugo, dugo vremena pamtiti. Sve im je krenulo nizbrdo u devetoj minuti, kada je Arjen Robben najavio golijadu. 

U 23. minuti Mario Goetze je povisio na 2:0, dvije minute kasnije Robert Lewandowski postiže gol za 3:0. Tu je, zapravo, sve bilo gotovo, a Vučica je do kraja prvog dijela uspjela primiti još dva gola.

Robben u 30. postiže svoj drugi gol na asistenciju Lewandowskog, a Thomas Muller je u 36. minuti iskoristio jedanaesterac. 

Roma je krenula nešto konkretnije u nastavku, Gervinho je pogodio stativu, zatim je Neuer odbranio Florenzijev pokušaj iz neposredne blizine. Imao je zatim Gervinho još jednu stopostotnu šansu, no Gervinho je slabo šutirao. 

I onda u 66. minuti Gervinho konačno zabija nakon ubačaja Nainggolana zabija za 5:1 i kakvu-takvu utjehu razbijene Rome. Do kraja susreta rezultat se mijenjao. Rezerviste Ribery i Shaqiri su dolili sol na ranu rimskog kluba za nevjerovatnih 7:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern ostaje lider grupe E sa maksimalnih devet bodova, Roma ima četiri, Manchester City dva i CSKA jedan bod.


AS Roma 0 - 1 Bayern Munich Robben by yarigavideo
AS Roma 0 - 2 Bayern Munich Götze by yarigavideo
AS Roma 0 - 3 Bayern Munich Lewandowski by yarigavideo
Roma 0 - 4 Bayern Munich Goal Arjen Robben by enteritament
Goal Thomas Muller Roma 0 - 5 Bayern Munich by enteritament
Goal Gervinho - AS Roma 1-5 Bayern Munich - 21... by ER-TV
Goal Ribery - AS Roma 1-6 Bayern Munich - 21-10... by ER-TV
AS Roma 1 - 7 Bayern Munich Shaqiri by yarigavideo

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.