Begović za Chelsea TV: Učinit ćemo sve da spasimo sezonu

Bh. golman govorio i o povratku Courtoisa

Begović za Chelsea TV: Učinit ćemo sve da spasimo sezonu

Golman Chelsea Asmir Begović govorio je za klupsku televiziju o dosadašnjim iskustvima u londonskom klubu i povratku Thibauta Courtoisa treninzima.

Iako Chelseaju ove sezone ide veoma loše i primaju mnogo golova, voditelj televizije je pohvalio Begovića kazavši da je jedan od boljih igrača ekipe ove sezone. Begović smatra da se ekipa još uvijek može probuditi i da se sezona može spasiti.

"Ne možemo upirati sada prstom u jednog pojedinca. Čak i u velikim klubovima se naprosto događa da, vremenom, doživite pad forme i da stvari ne idu kako ste zamišljali. Mi smo imali nešto lošiji start sezone i to je, očito, uticalo na nas i nikako nismo uspjevali izaći iz crne serije. Učinit ćemo sve da u sljedećem periodu spasimo sezonu. Još uvijek smo u dobroj poziciji u nekim takmičenjima i nije sve izgubljeno", rekao je Begović. 

Upitan o povratku Courtoisa na gol, Asmir je odgovorio skromno, kako smo i navikli od njega.

"Za mene je bila velika stvar što sam pomogao ekipi i što sam odigrao mnogo utakmica. Kada se Thibaut potpuno oporavi, na menadžeru je da odluči šta će uraditi. Ako odluči da ja sjedim na klupi, prihvatit ću to, jer je najbitnije da tim bilježi dobre rezultate", rekao je Asmir. 

Govorio je i o slobodnim udarcima Williana, koje Brazilac ove sezone izvodi na impresivan način.

"On stalno vježba svoje slobodne udarce. Nekada vježba sam, a nekada smo i mi golmani tu i to je i za nas veliki izazov. Drago mi je što se to vidi na terenu i on je to zaista zaslužio svojim radom", pohvalio je Begović svog saigrača. 

Cijeli intervju Asmira Begovića za Chelsea TV možete pogledati u video prilogu...

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.