Bh. fudbalerke poražene u Zenici od Velsa
Reprezentacija Bosne i Hercegovine pred početak meča protiv Velsa

Gošće slavile s minimalnih 1:0

Bh. fudbalerke poražene u Zenici od Velsa

E. Čaušević

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Velsa (0:1) u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prvu priliku je imao bh, tim u 13. minuti kada je Lidija Kuliš šutirala iskosa sa lijeve strane, ali je Laura O'Sullivan izbacila loptu u korner. Pokušala je i Marija Aleksić sa distance desetak minuta kasnije, a golmanica Velsa je još jednom na mjestu.

Vels je do predsnosti došao u 58. minuti Kayleigh Green je istrčala jedan kontranapad, izašla sama pred golmancu Alminu Hodžić i poslala loptu u mrežu za 0:1.

Kuliš je u 68. minuti centrirala sa lijeve strane, najviša u skoku u kaznenom prostoru Velsa je bila Nikolić, ali O'Sullivan još jednom dobro interveniše i izbacuje loptu u korner.

Najbolju priliku reprezentacija BiH je imala u 83. minuti utakmice. Alice Griffiths je u kaznenom prostoru napravila prekršaj nad Lidijom Kuliš i sutkinja je pokazala na bijelu tačku. Milena Nikolić je izvela penal, ali O'Sullivan je odbranila njen udarac.

Anđela Šešlija je u sudijskoj nadoknadi sa desne strane centrirala na Milenu Nikolić, no naša napadačica još jednom nije bila precizna i ostalo je 0:1.

Kvalifikacije za SP:

BiH - Vels 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi