Biti ili ne biti za Slavena Bilića
Foto: EPA

Mora dobiti Newcastle

Biti ili ne biti za Slavena Bilića

M. Šljivak

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić mogao bi dobiti otkaz u West Hamu.

Čekićari su očajno otvorili novu sezonu. Dva poraza i sedam primljenih golova nisu ono što raduju navijače tima iz Londona i naravno da je je sva odgovornost pala na menadžera Slavena Bilića.

Tim je ovog ljeta doveo velika pojačanja. Imena poput Pabla Zabalete, Joe Harta, Marka Arnautovića ili Chicharita Hernandeza su obećavala mnogo, ali već na početku sezone West Ham je potpuno zakazao.

Biti ili ne biti za Bilića je meč protiv Newcastlea koji se igra u subotu. Ako West Ham izgubi ovaj meč, hrvatski stručnjak će vjerovatno morati da potraži novi posao.

On je bio jako blizu otkaza nakon loših igara tokom prošle sezone, ali su ga vlasnici tima David Gold i David Sullivan odlučili zadržati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, strpljenje čelnika kluba je nestalo. Bilić jednostavno ne smije izgubiti meč na St. James Parku i svaka druga opcija je pogubna po Hrvata.

Slaven Bilić je na poziciju menadžera West Hama došao 2015. godine, a ranije je radio u Bešiktašu, Hajduku, moskovskoj Lokomotivi, te reprezentaciji Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi