"Bonuccijev transfer nije mogao biti planiran potez"
Foto: EPA

Sportski direktor Milana priznaje

"Bonuccijev transfer nije mogao biti planiran potez"

Piše: R. Pašić
Sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli je u razgovoru za Radio Rossonera priznao da šokantni transfer Lonarda Bonuccija iz Juventusa u Milan, ovog ljeta, uopšte nije bio planiran.

Milan su krajem prošle sezone preuzeli novi vlasnici. Bogati Kinezi su tako ovog ljeta izdvojili oko 220 miliona eura za pojačanja Rossonera, a jedno od njih je bio i iskusni italijanski štoper Leonardo Bonucci.

Bonuccijev transfer iz Stare dame u Milan je bio veliko iznenađenje za italijansku fudbalsku javnosti, a na San Siru je dočekan kao veliko pojačanje, iako se, za sada, i nije najbolje snašao u novom klubu. Međutim, Sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli sada oktriva da Bonuccijev transfer uopšte nije bio planiran.

"Bio je ovo težak prelazni rok, bili ste svjedoci...Nije bilo lako davati garancije onima koji su nas kontaktirali, od klubova do igrača, a primili smo veliki broj poziva", izjavio je Mirabelli, pa nastavio:

"Bonucci nije mogao biti planiran potez, jer nismo imali pojma da postoji šansa da ga dovedemo iz Juventusa. Nikada ne bih mogao zamisliti da će dopustiti tako važnom igraču da ode."

"Kada sam se našao u društvu sa menadžerom Alessandrom Luccijem, on je stalno spominjao Bonuccija, a ja sam mu rekao da mi ne troši vrijeme takvim pričama. Međutim, onda sam razgovarao sa Leonardom kako bih tražio potvrdu i vidio da on stvarno želi doći u Milan, ako ja kažem da postoji šansa. Razgovarao sam sa izvršnim direktorom Fassoneom i rekao mu da moramo postići dogovor u narednih 48 sati, ili odustati od svega. I uspjeli smo realizovati transfer", otkrio je tok "pregovora" Massimiliano Mirabelli.


Seria A