Borussija do kraja polusezone bez jednog od najboljih igrača

Povrijedio se Granit Xhaka

Borussija do kraja polusezone bez jednog od najboljih igrača

Devet utakmica u najelitnijem rangu takmičenja u Njemačkoj i niti jedan poraz. Četiri trijumfa, pet remija, druga pozicija, četiri boda iza Bayerna, bilans je Borussije iz Mönchengladbacha na početku nove sezone. 

Samo su tri igrača ove sezone odigrala svih 810 minuta za ekipu iz Mönchengladbacha, golman Yann Sommer, defanzivac Martin Stranzl i Favreova radilica na sredini terena, švicarski reprezentativac, Granit Xhaka. Bez ikakve sumnje jedan od najvažnijih kotačića u mašineriji švicarskog stručnjaka je njegov sunarodnik Xhaka. 

Ekipa iz Mönchengladbacha u narednim susretima ipak neće moći računati na odličnog Švicarca. Xhaka je na utakmici sa Bayernom pokidao ligamente skočnog zgloba i po svemu sudeći neće ga biti na terenu do kraja prvog dijela sezone. 

Još uvijek nije poznato koliko dugo će tačno Xhaka biti van terena, ali nema sumnje da će 22-godišnjak nedostajati ekipi Luciena Favrea. Ekipa iz Mönchengladbacha ove sezone odigrala je 15 zvaničnih utakmica (računajući i dvije sa Sarajevom u Play Offu Evropske lige), a na svih 15 nastupio je Xhaka. 

Mjesto pored Kramera u veznom redu Borussije Mönchengladbach trebao bi zauzeti norveški reprezentativac, Havard Nordtveit koji je samo dva puta bio u početnih 11 ove sezone, a upisao je ukupno pet nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.