Bravo napokon objasnio zbog čega je napustio Barcu

Prešao u Manchester City

Bravo napokon objasnio zbog čega je napustio Barcu

E. Čaušević

Čileanski golman Claudio Bravo nakon dvije sezone napustio je Barcelonu i karijeru će odlučio nastaviti u Manchester Cityju.

Bravo je prethodne dvije sezone bio standardan na golu Barcelone u domaćem prvenstvu, ali je odlučio da prihvati ponudu Cityja. Čileanac je priznao da je imao ponudu da produži ugovor s Barcelonom, ali je otkrio zbog čega je napustio katalonsku ekipu.

"Istina je da su mi ponudili novi ugovor, ali kako sam ja shvatio plan je bio da budem rezerva Ter Stegenu. U Barceloni sa uvijek davao maksimum, ali sam osjetio da je vrijeme da ide. Nisam želio da budem rezerva jer znam da mogu još puno toga da ponudim. Ponuda Manchester Cityja je stigla u pravo vrijeme", rekao je Bravo.

Čileanac nije imao baš najbolji debi za City protiv Uniteda jer je napravio veliku grešku kod gola Ibrahimovića. Ipak, Bravo vjeruje da će se dobro uklopiti novi tim, te da je sretan što ima priliku da se okuša u najboljoj ligi na svijetu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi