Burić i Rudnevs ostavili Lech u trci za titulu

Burić i Rudnevs ostavili Lech u trci za titulu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Lecha iz Poznana savladali su danas na svom Miejski stadionu ekipu Podbeskidziea s minimalnih 1:0 u pretposljednjem 29. kolu poljske Ekstraklase, te su na taj način ostali u borbi za titulu prvaka.

Iako su bili bolji tim tokom svih devedeset minuta Lech je do pobjede došao u samom finišu utakmice. Igrala se 85. minuta kada je golman gostiju Bek napravio penal, a sigurno je pogodio Rudnevs za ispostaviće se tri velika boda za tim iz Poznana.

Ipak, junak susreta je bosanskohercegovački golman na golu Lecha Jasmin Burić, koji je u nekoliko navrata fantastično reagovao, te je na taj način spašavao svoj tim rezultatskog zaostatka.

Za razliku od Burića, Semir Štilić je kompletan susret Lech odgledao sa klupe za rezervne fudbalere.

Lech je trenutno na trećoj poziciji prvenstvene tabele sa 51 bodom, a ispred njih su ekipe Slaska sa 53, te Rucha sa 52 boda. Posljednje kolo Ekstraklase igra se u nedjelju,a Lech će gostovati ekipi Widzew Lodza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.