Busquets kritikovao Piquea: Teško će se riješiti sve ovo
Foto: EPA

Govorio za Cadenu Ser

Busquets kritikovao Piquea: Teško će se riješiti sve ovo

Vezni igrač Barcelone Sergio Busquets poručio je da će, iako je rođeni Katalonac, igrati još dugo za Španiju. 

Na treningu reprezentacije Španije Gerard Pique je doživio brojne uvrede i salvu zvižduka od strane navijača, koji su mu zamjerili što se javno zalaže za nezavisnost Katalonije, a po pitanju toga uz njega nije stao ni Sergio Busquets. 

Čak što više, u razgovoru za Cadenu Ser je indirektno kritikovao Piquea. 

"Posvećen sam fudbalu, sigurno je to bolje nego da pišem na Twitteru. Svako od nas mora da koristi zdrav razum", kazao je Busquets. 

Španski reprezentativac je nastavio:

"Ovo su mi najteži trenuci u reprezentaciji zbog svega što se događa. Teško će se riješiti slučaj s Piqueom. Ono što se dogodilo na treningu je bilo teško. Ne znam zašto su odlučili otvoriti trening za navijače." 

Dotakao se Busquets i svoje budućnosti u reprezentaciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Jedan sam od igrača sa najdužim stažom, nadam se da ću još mnogo godina provesti u nacionalnom timu. Samo da mi tijelo dopusti", zaključio je ovaj 29-godišnji fudbaler. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi