Caballero: Prije utakmice sam proučavao penale igrača Monaca

Golman Cityja priznao

Caballero: Prije utakmice sam proučavao penale igrača Monaca

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja sinoć su u nevjerovatnoj utakmici na domaćem terenu savladali Monaco sa 5:3 u meču osmine finala Lige prvaka.

Ljubitelji fudbala sinoć su mogli uživati u fantastičnoj utakmici na Etihadu na kojoj je na kraju City slavio sa 5:3. Jedan od trenutaka koji je preokrenuo meč desio se na početku drugog dijela kada je Monaco kod vodstva 2:1 imao penal. Ipak, golman domaćih Willy Caballero odbranio je udarac Falcaa.

Manchester City je nakon toga ubrzo izjednačio, a do kraja meča je stigao i do preokreta i pobjede pred revanš meč. Nakon meča golman domaćih izjavio je odbranjeni penal nadoknadio grešku iz prvog dijela kada je Monaco stigao do izjedačenja.

"Napravio sam grešku nakon koje su oni stigli do izjednačenja i tu samo izgubio malo samopouzdanja u sebe. Ipak, kada sam odbranio penal prvo što sam pomislio jeste da sam se iskupio za tu grešku. Ovo je bila luda utakmica i sretni smo što smo pokazali karakter i na kraju slavili sa 5:3", rekao je Caballero, te dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Proučavao sam penale koje izvodi Falcao u pripremi za ovaj meč sa trenerom Bavijem. No, s penalima nikada ne znate. Falcao je pokušao da me pošalje u drugu stranu u momentu kada je zastao, ali sam ga čekao i izabrao sam pravu stranu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi