Calderon otkazao učešće na Eurobasketu
Foto: epa.eu

Španija bez iskusnog beka

Calderon otkazao učešće na Eurobasketu

Košarkaška reprezentacija Španije prije nekoliko dana dobila je novog selektora, ali je za Eurobasket koji se igra po prvi put u četiri zemlje ostala bez NBA košarkaša Josea Calderona. 

Bek šuter New York Knicksa odlučio je da ovoga ljeta propustio šampionat Starog kontinenta koji će trajati od 5. do 20. septembra, a za sve je kriva povreda od Koje se u potpunosti želi oporaviti. 

"Ova odluka mi je pala teško, ali tako mora biti ukoliko želim igrati još nekoliko godina", rekao je 32-godišnji košarkaš za špansku Marcu.

Sa Španijom je Calderon osvojio dva zlata, svjetsko 2006. i evropsko 2011. godine.

Reprezentacija Španije se nalazi u grupi B Eurobasketa zajedno sa Njemačkom, Srbijom, Italijom, Turskom i Islandom, a utakmice ove grupe igraju se u Berlinu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.