Carpi u finišu stigao do zlata vrijedne pobjede
Foto: EPA

Lasagna pogodio za pobjedu

Carpi u finišu stigao do zlata vrijedne pobjede

Fudbaleri Carpija su u 35. kolu Serije A upisali izuzetno važnu pobjedu nad Empolijem (1:0) u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Sve vrijedno pomena u prvom poluvremenu je isključenje Mchedlidzea iz 25. minute, nakon kojeg je gostujući tim ostao s igračem manje na terenu.

Na jedini gol na utakmici čekalo se do 85. minute, kada je rezervista Lasagna pogodio za pobjedu Carpija. Vrijedi istaći da je u sudijskoj nadoknadi vremena i domaći tim ostao sa desetoricom na terenu i to zbog isključenja Lolla.

Carpi je ovim trijumfom stigao do 35. boda i pobjegao od opasne zone. Ovaj tim sada ima tri boda više u odnosu na Palermo, koji je 18. na tabeli, a ova pobjeda znači da je Verona i matematički postala drugoligaš.

Seria A, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Carpi - Empoli 1:0 (Lasagna 85')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi