Chelsea nudi 28 miliona za Babu

Plavci ne odusta od reprezentativca Gane

Chelsea nudi 28 miliona za Babu

Chelsea, novi engleski šampion, je dugo vremena skautirao Augsburgovog lijevog beka Abdula Rahmana Babu, a nakon što se u cjelokupnoj priči pojavilo i ime Real Madrida, Plavci očito žele uspješno okončati cijelu priču oko dovođenja reprezentativca Gane.

Prema pisanju Daily Stara klub sa Stamford Bridgea ponudio je 28 miliona eura Augsburgu za Babin dolazak na Otok.

Iako je Baba jako bitan igrač u sastavu Augsburga, njegova prodaja bi za njemačkog bundesligaša mogla biti pravi posao. Naime, reprezentativac Gane je na početku ove sezone stigao u Augsburg iz Fürtha za 2,5 miliona eura. Dakle, ukoliko se transfer realizuje FCA bi mogao zaraditi jedanaest puta više na Babi od onoga koliko ga je platio prošlog ljeta.

Baba je u ovoj sezoni upisao 31 nastup u Bundesligi i upisao pet asistencija, a na trenu je ukupno prove 2.671 minut.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.