City na krilima Argentinaca ostao u utrci za titulu

Edin Džeko odigrao 89 minuta

City na krilima Argentinaca ostao u utrci za titulu

Manchester City je u posljednjoj utakmici 35. kola engleskog Premiershipa na domaćem terenu slavio sigurnu pobjedu protiv West Bromwich Albiona rezultatom 3:1.

S nova tri boda Manchester City je zadržao teoretske šanse da osvoji naslov prvaka. Tri kola prije kraja prvenstva City ima šest bodova manje od Liverpoola, ali i utakmicu manje.

Manuel Pellegrini je imao problema oko sastavljanja tima, jer nije mogao računati na Yayu Tourea i Jesusa Navasa, dok je u posljednji trenutak odlučio dati priliku nedovoljno zdravom Davidu Silvi. Zbog nedostatka veznih igrača, Pellegrini je zaigrao s dvojicom klasičnih napadača Džekom i Aguerom.

City je u velikom stilu otvorio utakmicu. Samo tri minute bile su potrebne igračima Manuela Pellegrinija do steknu prednost. Aguero je sjajno šutirao, Forster odbranio, ali se lopta odbila samo do Pabla Zabalete koji je posprema u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Šest minuta kasnije već je bilo 2:0. Sergio Aguero je fantastičnim udarcem s distance pogodio Forsterovu mrežu. Međutim, gosti se nisu predavali već su u 16. minuti utakmice smanjili prednost i vratili se u meč.

Matej Vydra je odlično uposlio Grahama Dorransa koji trese Hartovu mrežu i ostavlja Baggiese u igri. City je i vršio konstantnu opsadu gola gostiju, a u 36. minuti su Građani uspjeli doći i do trećeg gola. 

Samir Nasri je izveo korner, a u kaznenom prostoru gostiju najbolje se nsšao Martin Demichelis koji donosi veliku prednost Cityju. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Cityja od 3:1.

City je i u nastavku utakmice imao više od igre, ali, očito zadovoljni rezultatom, nisu previše srljali da postignu pogodak. Prioritet im je bio sačuvati stečenu prednost.

Još jednom se pokazalo da su Argentinci najjače oružje Manuela Pellegrinija. Sva tri pogotka večeras postigli su igrači iz Argentine (Zabaleta, Aguero, Demichelis). Tako je bilo gdje god je radio Manuel Pellegrini.

Iako nije bio strijelac naš reprezentativac Edin Džeko je odigrao vrlo dobru utakmicu, a na terenu je proveo 89 minuta. Minutu prije kraja Pellegrini ga je izvadio iz igre, a uveo Aleksandra Kolarova.

Premiership, 35. kolo:
Manchester City - WBA 3:1 (Zabaleta 3, Aguero 10, Demichelis 36 / Dorrans 16)

Potražite više informacija na temu Premier league:


Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.