City za Alexisa nudi ogroman novac i jednog igrača
Foto: EPA

Arsenal će na kraju odlično proći?

City za Alexisa nudi ogroman novac i jednog igrača

Piše: E. Čaušević
Ljetni prelazni rok ulazi u sami finiš, a fudbalska javnost je sigurna da će se u posljednjim momentima desiti još nekoliko zvučnih transfera.

Najaktivnija u finišu prelaznog roka je Barcelona koja je jučer dovela Ousmanea Dembelea, a Katalonci se nadaju da će na Nou Camp u narednim danima doći i Philippe Coutinho. Međutim, tradicionalno nas sigurno očekuje ludnica i u Engleskoj gdje se već najavljuje nekoliko zvučnih transfera.

Gotovo je sigurno da će Alexis Sanchez napustiti Arsenal ovog ljeta iako se možda činilo da će ipak ostati. Navodno, čileanski napadač je jučer čelnicima Arsenala predao zahtjev za transfer i prema svemu sudeći svoju karijeru će nastaviti u dresu Manchester Cityja.

No, kako sada stvari stoje Arsenal bi mogao dosta profitirati od ovog transfera. Naime, osim novčanog obeštećenja postoji velika mogućnost da City u suprotnom pravcu pošalje i jednog igrača. Kako pišu engleski mediji klub s Etihada je spreman da pošalje novčanu ponudu u koju će uključiti i Raheema Sterlinga.


Engleska liga