Da li bi Falcao ovim transferom pogodio?

Vraća se u La Ligu?

Da li bi Falcao ovim transferom pogodio?

Fudbaler Monaca i reprezentativac Kolumbije Radamel Falcao igra kao preporođen ove sezone.

Falcao je imao veoma loš period u karijeri kada je bio član Chelseaja i Manchester Uniteda. U Premiershipu se nije snašao i odlučio je prošlog ljeta da se vrati u Ligue 1.

To mu se itekako isplatilo jer je ove sezone postigao 21 gol u 29 mečeva u francuskom prvenstvu, a osim toga uzeo je i titulu prvaka Francuske te je sa Monacom igrao i u polufinalu Lige prvaka.

Sve ovo podstaklo je ponovo glasine oko njegovog odlaska iz Kneževine, a kao nova-stara destinacija pominje se Atletico Madrid. Madriđani su u potrazi za napadačem ovog ljeta jer će vjerovatno ostati bez Griezmanna, a osim Falcaa na listi želja je i napadač Lyona Alexandre Lacazette.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Falcao je igrao u Atleticu i to od 2011. do 2013. godine kada je prešao u Monaco za 43 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi