"Da sam predsjednik FIFA-e, pozabavio bih se sudijama"
Foto: EPA

Gerard Pique sasvim otvoreno

"Da sam predsjednik FIFA-e, pozabavio bih se sudijama"

M. Šljivak

Štoper Barcelone Gerard Pique smatra da bi Svjetska fudbalska federacija (FIFA) trebala obratiti više pažnje na sudije.

Pique je poznat po tome što često zna komentarisati suđenje, posebno utakmica u kojima igra Barcin glavni rival Real Madrid, pa je na pitanje novinara šta bi promijenio kada bi postao predsjednik FIFA-e, očekivano spomenuo sudije.

"Promijenio bih sistem suđenja. Lako se primijeti da momci koji se bave tim poslom imaju veliki pritisak tokom utakmica. Uveo bih potpuno tehnologiju i tako im pomogao", rekao je Pique.

Jedno od pitanja je bilo i koja ga je utakmica iz prošle sezone posebno izrevoltirala. Odgovor je bio posve neočekivan.

"Bilo je utakmica u kojima nisam bio zadovoljan suđenjem. Ipak, već sam ih zaboravio. Čim krenu pripreme za novu sezonu, nema mjesta negativnim osjećanjima", istakao je Pique.

Podsjetimo, defanzivac Barce je tokom kompletne sezone imao mnogo zamjerki na račun sudija, a konstantno je udarao na madridski Real, jer je smatrao da su Kraljevi u povlaštenom položaju u odnosu na njegov tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi