Danny Welbeck i službeno u Arsenalu

Plaćen 16 miliona funti

Danny Welbeck i službeno u Arsenalu

Arsenal je puna dva sata nakon okončanja prelaznog roka pojačao dojučerašnji fudbaler Manchester Uniteda Danny Welbeck.

Engleski reprezentativni napadač u Arsenal dolazi za 16 miliona funti, a na Emiratesu će se zadržati pet godina. Zanimljivo da je za iste novce u Arsenal trebao stići Mario Balotelli, koji bi vjerovatno bio neuporedivo bolji izbor za četu Arsenea Wengera pa su navijači Arsenala s pravom prilično razočarani ovakvim epilogom.

Welbeck iza sebe nema baš impresivne napadačke cifre. Za United je odigrao 142 utakmice i postigao 29 golova. U Premiershipu je od 2008. godine do danas zabio samo 26 pogodaka.

Welbeck (23) je u Arsenal doveden kao očajničko rješenje tima sa Emiratesa, budući da su u kratkom vremenskom periodu ostali bez nekoliko važnih igrača iz napada. Ostaje da se vidi da li će Danny u dresu Arsenala opravdati 16 miliona funti koliko je klub platio za njegovo dovođenje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.