Di Maria najbolji fudbaler Argentine za 2014. godinu

Ispred Lea Messija

Di Maria najbolji fudbaler Argentine za 2014. godinu

Angel Di Maria proglašen je najboljim argentinskim fudbalerom za 2014. godinu.

Tako je sjajni krilni napadač trijumfovao u ovom izboru ispred Lea Messija, koji je u proteklom periodu bio vlasnik ove laskave titule.

Di Maria je statistički daleko manje uspješan od Messija ali su na njegovu stranu prevagnuli osvojeni trofeji sa Real Madridom. Sjajni fudbaler je bio jedan od ključnih igrača u Realovom osvajanju Lige prvaka prošle sezone.

Angel Di Maria je odlično odigrao i na Mundijalu a nakon toga je prešao u Manchester United, čime je oboren rekord u Britaniji jer su Crveni đavoli za ovog fudbalera platili oko 60 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.