Domžale preko Olimpije do polufinala Kupa Slovenije

Horić u 76 minuti pocrvenio u gostujućoj pobjedi

Domžale preko Olimpije do polufinala Kupa Slovenije

D. Kurbegović

Nogometaši Domžala, koji ove sezone igraju sjajno u najjačoj diviziji Slovenije, te se nalaze na vrhu tabele ispred ekipa Olimpije i Maribora, nastavili su sa odličnim igrama i u Kupu ove zemlje.

Nakon što su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa protiv Olimpije na domaćem terenu poraženi 0:1, danas su odigrali sjajnu utakmicu, te pobjedom u gostima rezultatom 1:3, sa ukupnim omjerom 2:3 za Domžale prošli među četiri ekipe u ovom takmičenju. Domžale su golovima Koruna u 8 minuti poveli 0:1, Maksimović je u 18 minuti povećao na 0:2, dok je Zec zapečatio sudbinu Olimpije u 41 minuti za 0:3, domaćini su uspjeli u 82 minuti smanjiti na 1:3, ali to je bilo sve što su danas uradili protiv odlične gostujuće ekipe.

Bivši kapiten zeničkog Čelika 24-godišnji defanzivac Kenan Horić i danas se našao u početnoj postavi Domžala, ali je igru morao ranije napustiti zbog crvenog kartona. Ovaj Zeničanin je uz dobru igru u današnjoj utakmici napravio dva grublja prekršaja, prvo u 67 minuti, kada je faulirao Mihu Zajca, te dobio prvi žuti karton, da bi u 76 minuti faulirao Nika Kapuna dobivši drugi žuti i crveni karton, tako da je morao ranije pod tuš.

Domžale će u polufinalu Kupa igrati protiv boljeg iz duela između Gorice i Kopera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti