Došlo vrijeme da i klubovi sa Gibraltara pobjeđuju u Evropi

Danas svi igraju fudbal

Došlo vrijeme da i klubovi sa Gibraltara pobjeđuju u Evropi

Stara, po nekima i 'izlizana' fraza koja glasi da danas svi igraju fudbal još jednom se pokazala tačnom.

Osim što smo se u Širokom Brijegu uvjerili da i malteški klubovi predstavljaju tvrd orah bh. klubovima, večeras smo svjedočili i historijskoj pobjedi kluba iz Gibraltara.

Klub po imenu College Europa je na svom terenu savladao armenski Pyunik i to sa rutinskih 2:0. Strijelci u ovoj pobjedi bili su Carrion u 32. i Lopez u 39. minuti. Da debakl za nekadašnjeg prvaka Armenije bude još teži pobrinuo se Grigoryan, koji je u 79. minuti dobio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

College Europa je klub prepun internacionalaca. Ekipu pretežno čine poluprofesionalni fudbaleri iz Španije, a nađe se tu pokoji Argentinac, Portugalac, Rus, pa i Englez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi