Džeko: Chelsea je naš najveći konkurent
Foto: EPA

Napadač Cityja za klupsku stranicu

Džeko: Chelsea je naš najveći konkurent

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko smatra da je Chelsea glavni rival njegovom Manchester Cityju u borbi za naslov prvaka Engleske.

City je prvenstvo otvorio s dvije pobjede i jednim porazom, dok je Chelsea upisao svih devet bodova. Džeko smatra da će upravo Plavci iz Londona biti najveći rival Građanima.

“Znam da že biti jako teško, no optimističan sam. Kao i svake sezone. ima nekoliko kandidata za titulu. Djeluje mi da je Chelsea najveći konkurent. Ipak, ne smijemo da zaboravimo Liverpool, Arsenal, United, Tottenham… Svi klubovi su jači nego prošle sezone i svi žele titulu”, kazao je Džeko za Cityjevu intrenet stranicu. 

“Prošla sezona bila je jedna od najboljih u mojoj karijeri i na kraju smo stigli do trofeja Premiershipa. Osvojili smo i Liga kup i zaista sam sretan kako smo igrali. Nisam imao dilemu oko produžetka ugovora jer mi menadžer Manuel Pellegrini vjeruje”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.