Edin Džeko se raspucao i najavio bolju sezonu

Četiri gola Dijamanta u visokoj pobjedi Rome

Edin Džeko se raspucao i najavio bolju sezonu

Napadač Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko blistao je u današnjoj pobjedi Vučice nad niželigašem Pinzolom (16:0). 

Džeko je za samo 15 minuta postigao četiri pogotka, a činio je to u 17., 19., 26. i 32. minuti.  Za Romu su u prvom poluvremenu pogađali još Salah (4', 9'), D'Urso (17'), Torosidis (29') i Perotti (43').

Trener Rome Luciano Spalletti je u drugom poluvremenu dao priliku ostalim fudbalerima sa klupe za rezervne igrače, a iz igre je izveo kompletan tim s kojim je započeo ovu lakšu test utakmicu. Igru je na poluvremenu napustio i Ervin Zukanović, koji je bio u startnoj postavi.

Roma je do kraja utakmice postigla još sedam pogodaka i tako do vrha napunila mrežu nemoćnog Pinzola, koji je poslužio kao protivnik za zagrijavanje. U strijelce se upisivali Iturbe u 56. i 83., Ricci u 78. i 80., Gerson u 73., Ponce u 75. i Di Livio u 80. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Narednu prijateljsku utakmicu Roma igra protiv Tereka, a taj meč je na rasporedu u nedjelju u 17 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi