Beitar slavio sa 1:0

Eliminisana i Sloboda, BiH ostala bez predstavnika u EL

Sloboda je večerašnjim porazom od Beitara u Jerusalemu (1:0) završila svoj nastup u Evropskoj ligi.

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Slobode, koja je bila konkretniji tim na terenu. Prvu, ali i najbolju priliku u prvom poluvremenu Tuzlaci su imali u 17. minuti, kada je Ordagić dobro šutirao ali se Kleyman istakao dobrom intervencijom. 

Naš predstavnik je do vodstva mogao i deset minuta kasnije. Sloboda je izvela odličan kontranapad, ali je u završnici Mehidić loše šutirao. Do kraja prvog dijela, obje ekipe su propustile po nekoliko poluprilika, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Nastavak utakmice donosi ofanzivu Beitara, koji je do vodstva stigao u 66. minuti. Kostić je skrivio jedanaesterac a Atzily je bio siguran za vodstvo Izraelaca od 1:0.

Pet minuta nakon toga, Veselinović je oprobao udarac ali je bio neprecizan. Sloboda je do kraja utakmice pokušavala doći do pogotka koji bi joj donio plasman u 2. pretkolo, ali je Beitar uspio sačuvati svoju mrežu i plasirati se dalje. Domaći tim je mogao i do uduplanja vodstva, ali je Atzily u dvije situacije bio nedovoljno precizan pa je ostalo 1:0. Sloboda je dvije minute prije kraja utakmice ostala s igračem manje nakon što je iskusni Džidić dobio drugi žuti karton.

Najbolju priliku za poravnanje Sloboda je propustila u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, kada je Karićev šut Kleyman krajnjim naporom izbio u korner.

Večerašnjim porazom Slobode, Bosna i Hercegovina je ekspresno ostala bez ijednog predstavnika u Evropskoj ligi i sada jasno možemo konstatovati da je ovogodišnji evropski izlet bh. klubova nešto čega se baš i nećemo sjećati po dobrom.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Beitar - Sloboda 1:0 (Atzily 66' p)

Beitar: Kleyman, Rueda, Mori, Atzily, Shechter, Einbinder, Claudemir, Valpoort, Moyal, Mishan, Magbo

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sloboda: Pirić, Kostić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Ordagić, Stjepanović, Mehidić, Veselinović, Merzić

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti