Englezi gotovo sigurno ostaju bez jednog mjesta u LP!

Kalkulisanje će im se obiti o glavu

Englezi gotovo sigurno ostaju bez jednog mjesta u LP!

Engleska bi od sezone 2017/2018. mogla imati samo tri predstavnika u Ligi prvaka.

Statistički gledano, Italija je smanjila ogromnu prednost Engleza, pa bi za dvije godine lako mogla vratiti četvrtog predstavnika u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi. U sezoni 2017/18. će se brisati bodovi iz sezone 2011/12., što će stvoriti probleme engleskim klubovima.

Vrlo lako bi se moglo desiti da o konačnom plasmanu odluče klubovi koji se takmiče u Evropskoj ligi. Javna tajna je da pojedini engleski klubovi ne žele igrati to 'malo' takmičenje, a eliminacija Southamptona i West Hama iz kvalifikacija izgleda kao da su dva kluba požurila da ispadnu.

To bi se moglo obiti o glavu Englezima, budući da Italijani već drugu godinu uzastopno dobro igraju u Evropskoj ligi. Ako ništa drugo, brojniji su. Napoli, Lazio i Fiorentina imaju veće šanse da zajedno nabiju koeficijent nego Tottenham i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Klubovi iz Premiershipa bi sljedeće sezone morali napravit ispektakularne rezultate u Evropskoj ligi da spase svoj koeficijent. U to je teško povjerovati, jer smo već pričali o tome koliko engleski klubovi ozbiljno shvataju ovo takmičenje.

Prednost Engleza u odnosu na Italijane je prije pet godina bila ogromna, a sada je svedena na trećinu. Ova i sljedeća sezona će nam dati odgovor ko će od sezone 2017/18. imati četiri kluba u Ligi prvaka, tri mjesta koja vode direktno i jedno u kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.