FIFA žestoko kaznila Barcelonu

Zabrana transfera za Katalonce

FIFA žestoko kaznila Barcelonu

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je špansku Barcelonu zabranom transfera igrača u naredna dva prelazna roka zbog kršenja pravila o dovođenju igrača ispod 18 godina.

FIFA je tijekom svoje istrage otkrila mnoge nepravilnosti u Barceloni prilikom angažovanja i registrovanja mladih igrača iz inostranstva, a Disciplinska komisija je odlučila da kazni katalonski tim.

Katalonski gigant će zbog kazne od strane FIFA-e ostati bez mogućnosti dovođenja igrača u naredna dva transfer roka, a pored ove kazne tim s Nou Campa će morati platiti i novčanu kaznu od 450.000 franaka. 

Također, kažnjen je i španski Savez sa 500.000 franaka, te će morati izvršiti reorganizaciju transfer politike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti