Fiorentina uvjerljiva, PAOK razbio Dinamo iz Minska

Grupa K Evropske lige

Fiorentina uvjerljiva, PAOK razbio Dinamo iz Minska

E. Škorić

Fiorentina i PAOK upisali su sigurne domaće trijumfe u utakmicama prvog kola grupe K Evropske lige.

PAOK je možda neočekivano deklasirao Dinamo iz Minska s visokih 6:1. Grci su bili sjajni, posebno Athanasiadis koji je postigao hat-trick.

On je mrežu Bjelorusa trebsao u 11., 16. i 28. minuti. Golijadu je otvorio gostujući nogometaš, Nikolić, atuogolom u četvrtoj minuti. Peti gol postigao je Papadopoulos u petoj minuti nastavka. Nikolić se iskupio za autogol u 88. minuti,smanjivši na 5:1, a u završnici Tzandaris pogađa za visokih 6:1, što je bio i posljednji gol na meču.

Fiorentina je u Firenci uspjela izboriti trijumf protiv neugodnog francuskog Guingampa (3:0). Juan Vargas je bio strijelac vodećeg gola, a on je gol postigao u 34. minuti. Gosti su od 38. minute igrali bez isključenog Dialla, koji je dobio dva žuta kartona. 

Sve je bilo riješeno u 67. minuti kada je sjajni Cuadrado povisio na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Bernardeschi u 88. minuti.

Grupa K, 1. kolo:
Fiorentina - Guingamp 3:0 (Vargas 34, Cuadrado 67, Bernardeschi 88)
PAOK - Dinamo Minsk 6:1 (Nikolić 4 - ag, Athanasiadis 11, 16, 28, Papadopoulos 50, Tzandaris 90/ Nikolić 88)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Goal Vargas - Fiorentina 1-0 Guingamp - 18-09... by duak0077


Goal Cuadrado - Fiorentina 2-0 Guingamp - 18-09... by John-Video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.