Gol Vedad Ibiševića pod istragom državnog tužilaštva
Trenutak kada Ibišević postiže "sporni" gol / Foto: bild.de

Albanci štimali u duelu sa Švabama?

Gol Vedad Ibiševića pod istragom državnog tužilaštva

Vedad Ibišević se uspješno vraća u golgetersku formu. Bh. napadač postiže golove u prijateljskim utakmicama koje njegov Stuttgart igra na pripremama u portugalskog Lagosu, ali naš reprezentativac nije mogao ni slutiti da će se jedan od njegovih golova naći pod istragom državnog tužilaštva.

Bio je to gol za vodstvo Švaba od 2:0 protiv albanskog prvoligaša FK Lacija, a rezultat je na kraju glasio 5:0 u korist bundesligaša. Interesantno je da je Ibišević prilikom gola, zahvaljujući nezainteresovanosti protivničke odbrane, loptu lagano pospremio u njihovu mrežu.

"VfB Stuttgart i DFB će zajedno sa državnim tužilaštvom obratiti posebnu pažnju na ovu utakmicu jer postoje sumnje da se manipulisalo sa njenim rezultatom i konačnim ishodom", rekao je poslovođa DFL-a Andreas Retting za Bild.

U Njemačkoj se pitaju jesu li Albanci namjerno izgubili? 

Prema informacijama Bilda šestocifreni iznosi uplaćeni su na pobjedu Stuttgarta od četiri gola razlike, a ulozi su uplaćeni u spotskim kladionicama na tlu Azije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti