Golman Dortmunda opisao šta se dešavalo u autobusu

Burki sjedio pored Bartre

Golman Dortmunda opisao šta se dešavalo u autobusu

E. Čaušević

Fudbalski svijet večeras je uzdrmala vijest iz Dortmunda gdje se desilo nekoliko eksplozija isred autobusa Borussije.

Utakmica četvrtfinala između Dortmunda i Monaca je odgođena zbog eksplozije u kojoj je povrede ruke zadobio Marc Bartra. Još uvijek nije poznato ko je odgovoran za napad, te da li je u pitanju terorizam.

Nakon svih dešavanja oglasio se i golman njemačke ekipe Roman Burki koji je sjedio upravo pored Bartre u autobusu ove ekipe. Švicarski golman je kazao da su čuli jaku eksploziju, te da su svi pokušali da legnu na pod.

"Napustili smo hotel u 19:15 sati i krenuli smo prema stadionu. Kada je autobus skrenuo na glavnu cestu tada smo čuli jaku eksploziju. Ja sam sjedio s Bartrom koji je zadobio povrede ruke kada je puklo staklo na autobusu", rekao je Burki, te dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nakon eksplozije svi smo pokušali da legnemo na pod, a oni koji nisu uspjeli su se jednostavno sakrili iza sjedišta. Nismo znali da li će se desiti još eksplozija. Policija je brzo došla i odvela nas na sigurno. Svi smo u velikom šoku i niko ne misli o utakmici nakon svega ovoga".

Podsjećamo, utakmica između Borussije Dortmund i Monaca bit će odigrana sutra od 18:45 sati.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi