Golman Rivera napravio glupost godine, trener se šokirao

O čemu li je razmišljao?

Golman Rivera napravio glupost godine, trener se šokirao

Na utakmici Independientea i River Platea viđen je golmanski potez kakav se ne pravi svaki dan.

Golman Rivera German Lux istrčao je u 14. minuti po jednu loptu ispred napadača Independientea i uhvatio je u ruke, ali je pri tome očigledno zaboravio da je od svog gola udaljen dobrih 20-ak metara i da je uveliko napustio svoj šesnaesterac.

Glavni sudac je, naravno, iskusnom golmanu pokazao direktan crveni karton, pa je njegov bizarni kiks debelo koštao River koji je na kraju izgubio sa 1:0.

Posebno je zanimljivo bilo vidjeti reakciju Riverovog trenera Marcela Gallarda, koji je doslovno u nevjerici posmatrao dešavanja na terenu. Svom golmanu je čak ironično i aplaudirao prije nego što će krenuti prema svlačionici... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi