Greške Begovića i odbrane koštale Bournemouth, Redsi jedva
Foto: EPA

Premiership, 2. kolo

Greške Begovića i odbrane koštale Bournemouth, Redsi jedva

M. Šljivak

Bh. golman Asmir Begović nije uspio sačuvati mrežu u drugom kolu Premiershipa. Njegov Bournemouth je ugostio ekipu Watforda, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Gosti su došli do pobjede u finišu utakmice. U 73. minuti novo pojačanje Watforda Richarlison je iskoristio lošu reakciju Asmira Begovića i odbrane Bournemoutha, te je pogodio za vodstvo gostiju od 0:1.

Konačnih 0:2 postavio je Etienne Capoue prekrasnim golom u 86. minuti meča.

Liverpool je uz dosta muke pobijedio Crystal Palace s 1:0.

Dugo su se Redsi muči s današnjim rivalom, a na kraju su došli do pobjede i to golom Manea u 73. minuti.

Southampton s igračem više jedva je uspio da pobijedi West Ham (3:2)

Poveo je domaći tim nakon 11 minuta igre preko Gabbiadinija, da bi u 33. minuti veliku glupost napravio igrač Čekićara Marko Arnautović. Dobio je crveni karton zbog udaranja Jacka Stephensa laktrom, a kazna je stigla pet minuta kasnije kada Dušan Tadić s penala pogađa za 2:0.

Uspio je West Ham da se vrati u meč. Chicharito je zabio prvi gol za londonski tim uu 45. minuti za 2:1, da bi Meksikanac u 74. minuti pogodio za konačan za poravnanje rezultata na 2:2.

Ipak, u nadoknadi vremena domaći dobijaju novi penal i dolaze do tri boda, a za 3:2 je pogodio Charlie Austin.

Leicester je bez većih problema pobijedio Brighton s 2:0. Golove za Lisice postigi su Okazaki u prvoj i Maguire u 54. minuti.

WBA je kao gost pobijedio Burnley s 0:1, a strijelac pobjedničkog gola je Robson Kanu u 71. minuti

Premiership, 2. kolo:

Bournemouth - Watford 0:2

Leicester - Brighton 2:0

Burnley - WBA 0:1

Liverpool - Crystal Palace 1:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton - West Ham 3:2




Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti