Götze zbog povrede ne igra do kraja godine

Povrijedio se protiv Irske

Götze zbog povrede ne igra do kraja godine

Mario Götze zbog repture mišića na aduktoru primoran je odsustvovati između deset i 12 sedmica. 

Njemački reprezentativac je povredu zadobio tijekom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj protiv Irske (0:1), a posljednje prognoze kažu da neće moći zaigrati sve do kraja godine. 

"Šteta, Mario neće moći igrati protiv Gruzije. Njegova povreda je težak udarac za nas", izjavio je njemački selektor Joachim Löw. 

To je samo nastavak niza loših stvari za Götzea, koji nikako da se nametne Guardioli, iako igra u vrlo dobroj formi i potvrdio je to golom Borussiji Dortmund (5:1). Vrijedno pojačanje iz 2013. godine više ne mora nezadovoljno sjediti na kupe za rezerve će liječiti povredu. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.