Haos u Rostocku: Prekinuta utakmica Hanse i Herthe

Sukob navijača na tribinama

Haos u Rostocku: Prekinuta utakmica Hanse i Herthe

E. Čaušević

Fudbaleri Herthe trenutno igraju u gostima protiv Hanse Rostock u okviru prvog kruga DFB Pokala.

Utakmica u Rostocku nam nije ponutila mnogo jer u 75 minuta utakmice nismo vidjeli mnogo toga na terenu, no zato je na tribinama nastao pravi haos u finišu utakmice. Navijači Hanse su se sukobili sa policijom, a zatim i navijačima Herthe, te su počeli praviti veliki nered na tribinama.

Nakon što su pristalice domaće ekipe počele paliti stolice na stadionu, te gađati bakljama gostujuće navijače sudija je odlučio prekinuti utakmicu i poslati igrače u svlačionicu. Njemački mediji su šokirani dešavanjima u Rostocku jer je poznato da se ovakve stvari rijetko dešavaju u njemačkom fudbalu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi